17 Eylül 2010

Çırağan Sarayı'nda 'Gelecekten Masallar' dinlemeye davetlisiniz

 Besteci ve multimedya sanatçısı Sinan Bökesoy tarafından hayata geçirilen ‘Gelecekten Masallar’ projesinin final konseri Çırağan Sarayı’nın terasında 20 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek. Çırağan Palace Kempinski’nin katkılarıyla düzenlenecek olan konser,İstanbulluları bambaşka bir müzik deneyimine çağırıyor.

Bökesoy’un “Tales of Future” albümünde bulunan ve ayrıca İstanbul Boğazı’nın geçmiş hikayelerinden ve seslerinden esinlenerek hazırladığı yeni eserlerinin performansından oluşacak bu sanat ve teknoloji birlikteliğinde İstanbul Boğazı’ndan gelen sesler de canlı olarak altyapıda işlenecek. Ayrıca insan boyunda robotlar 7 ayrı perküsyon enstrümanını icra ederek orkestraya eşlik edecek.

Hüsnü Şenlendirici’den Roland Auzet’e ve Eyüp Hamiş ten Nilgün Ketenci’ye dünya çapında birçok ismin de aralarında bulunduğu 12 usta müzisyen, bu yenilikçi orkestrayı lokal tatları ve etnik tınıları ile zenginleştirecekler.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Müzik ve Opera Yönetmenliği etkinlikleri kapsamında Temmuz ve Ağustos aylarında İstanbullulara bambaşka bir müzik deneyimi yaşatan ‘Gelecek Masallar’ projesi, hafızalardan silinmeyecek bir konserle final yapıyor.

İstanbul Boğazı'nın zengin akustik potansiyeli ve yerel vurmalı çalgılarla zenginleşecek olan bu multi-medya konser, Çırağan Sarayı terasından muhteşem Boğaz manzarası eşliğinde, 20 Eylül Pazartesi akşamı saat 20:15’de İstanbullulara buluşacak.

‘İstanbul, Teknoloji ve Sanat’ Çırağan Sarayı’nda Gelecekten Masallar Anlatacak…

Gelecekten Masallar’ın proje mimarı besteci ve multimedya sanatçısı Sinan Bökesoy’un Kız Kulesi ve Sepetçiler Kasrı gibi özel mekanlara yerleştirdiği mikrofonlar sayesinde 24 saat yaşayan İstanbul Boğazı’nın seslerini de sahneye taşıyor. Eserlerin belirli yerlerinde, seyir halindeki vapurlar da düdükleriyle konsere dahil olacak. Performans esnasında Bökesoy, kollarına yerleştireceği hareket algılayıcılar sayesinde eş zamanlı olarak ses ve görsel projeksiyonları işleyebilecek, her iki yanına konumlanacak devasa robotlarını geleneksel Türk perküsyon enstrümanlarını ustalıkla çalabilen müzisyenlere dönüştürecek. Ayrıca besteciye, içlerinde Hüsnü Şenlendirici’den Roland Auzet’ye, Eyüp Hamiş ten Nilgün Ketenci’ye dünya çapında birçok usta müzisyenin de aralarında bulunduğu 12 kişilik grubu da eşlik edecek.

İstanbul Şehir Hatları Vapurundan Görsel Şölen Eşliğinde Ücretsiz Dinleti
Çırağan Sarayı’nı, İstanbul’un kültürel mirasının ve yenilikçi sanat ruhunun ‘masalsı diyarına’ dönüştürecek konser, İDO şehir hatları vapurundan ücretsiz olarak izlenebilecek.
İstanbulların rezervasyonla katılabilecekleri vapur dinletisi için: Fethi Okan - 0212 327 0012