2 Ekim 2010

FORUM FASHİON WEEK

Forum İstanbul açılışından bu yana imza attığı büyük çaplı ve uluslararası organizasyonlara bir yenisini ekliyor. Forum İstanbul yepyeni bir yaklaşımla İstanbul moda sahnesindeki etkinliklere yeni bir boyut katmaya hazırlanıyor. Istanbul Fashion Week’ten, Galata Moda Haftası’na birçok moda etkinliğine sahne olan İstanbul’da, Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi olan Forum İstanbul’da, içeriği ve sunuşu ile çok farklı bir etkinlik hayata geçiyor.
2-10 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenlenecek FORUM FASHION WEEK, sanat ve modanın birlikte işlendiği, içinde defilelerin, bir VIP partisinin, bir manken yarışmasının, sergilerin, alışveriş kampanyalarının ve Avrupa’daki 4 büyük moda okulundan genç tasarımcıların biraraya geleceği Avrupalı Genç Tasarımcılar Buluşması’nın yeraldığı geniş bir çerçevede işlenecek.

DEFİLELER
Etkinliğin en önemli parçası olan defileler 6-10 Ekim tarihleri arasında 5 gün boyunca düzenlenecek. Defilelerde Forum İstanbul’da yer alan markaların 2010-2011 sonbahar/kış koleksiyonları sergilenecek. 6-10 Ekim arasında hergün saat 19:00'da düzenlenecek defilelerde markalar peşpeşe podyuma çıkacaklar. Defilelerde Brezilyalı top model Fernanda Carvalho ve profesyonel mankenler ile 8 yeni seçilen manken yeralacak.

Brezilyalı top model İstanbul’da
Brezilyalı top model Fernanda Carvalho FORUM FASHION WEEK için İstanbul’a geliyor. Fernanda, Türkiye’de L'óreal, Schwarzkopf, Dunlop, YKM gibi markalarla çalıştı. Istanbul Fashion Week’te de podyuma çıkan Carvalho, Serkan Tan ile Dunlop parfüm reklamında da yer aldı. Uluslararası alanda sayısız ünlü markanın reklam çekimlerinde oynayan Fernanda, Valentino, Ungaro, Vogue, Les Copains gibi markaların Haute Couture defilelerinde de yer aldı.

YENİ YÜZLER YARIŞMASI
Yüzler YarışmasıForum İstanbul Yeni Yüzler’i seçiyor
Forum İstanbul ve Flash Model Management desteğiyle gerçekleşen “Yeni Yüzler Modellik Yarışması”nın ön elemeleri 2 Ekim Cumartesi günü yapılacak. Pazar günü saat 12.00’de Forum İstanbul’da gerçekleşecek seçmelerde ise finale kalan 30 kişi ilk 8’e kalmak için yarışacak.
Forum İstanbul’da 2-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Forum Fashion Week kapsamında podyumlara yeni yüzler kazandırmak için düzenlenen modellik yarışmasının ön elemeleri gerçekleşti. Forum İstanbul’un Flash Model Management desteğiyle gerçekleştirdiği “Yeni Yüzler Modellik Yarışması”na başvuran 606 kişiden ön eleme sonucunda 40’ı kadın, 40’ı erkek ve 40’ı çocuk olmak üzere 120 kişi seçildi.
120 model adayı 02 Ekim Cumartesi günü, Koreograf Yasin Soy, Manken Ebru Güzel, Elle Dergisi Moda Editörü Hafize Çeliktürk, Tasarımcı Zeynep Tosun, Flash Model Manken Ajansı sahibi Cemal Dindar ve Forum İstanbul Genel Müdürü Joao Xavier’den oluşan jürinin değerlendirilmesine sunulacak. Jüri üyeleri model adayları arasından 30 şanslı kişiyi seçecek.
Ön elemeden geçen 30 şanslı kişi 03 Ekim Pazar günü, saat 12.00’de Forum İstanbul’da gerçekleşecek finale katılacak. Finalde seçilecek 8 “Yeni Yüz”, Forum Fashion Week kapsamında gerçekleşecek moda show’unda podyuma çıkacak.
Profesyonel fotoğraflarının çekileceği 8 model, Flash Model ajansının kataloğunda bir yıl süreyle yer alacak, aralarından seçilecek 2 model de, Flash Model ajansı ile 1 yıllık sözleşme imzalayacak.

AVRUPALI GENÇ TASARIMCILAR BULUŞMASI
Avrupa’nın en ünlü moda okullarından genç tasarımcılar İstanbul’da
2-10 Ekim tarihleri arasında moda ve sanatı bir araya getirecek olan Forum Fashion Week’de Forum İstanbul dünyanın en ünlü moda akademileri Paris Esmod, Londra Saint Martins, Berlin Esmod ve Milan Domus’dan 8 genç tasarımcıyı ve İstanbul'dan 2 genç tasarımcıyı ağırlayacak. Genç tasarımcılar, koleksiyonlarını 6-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek defilelerle İstanbulluların beğenisine sunacaklar. Kısa bir süre sonra Avrupa’da modanın yıldızları arasında yer alması beklenen genç tasarımcılar İstanbul Moda Akademisi’nin parlak öğrencileriyle bir araya gelecek.

Lady GaGa’nın da tasarımcısı
Dünyaca ünlü modacılar John Galliano, Alexander McQueen ve Stella McCartney’in mezun olduğu, Türkiye’den Rıfat Özbek ve Hüseyin Çağlayan’ın da eğitim aldığı Londra Saint Martins’i temsilen genç tasarımcı Ara Jo İstanbul’a gelecek. Lady GaGa, Jamelia, Sabrina Washington, Buttafly, Junior Brat, Roses gibi ünlülerle çalışan Ara Jo, dünyanın gelecek vaad eden genç tasarımcıları arasında yer alıyor.

Geleceğin tasarımcısı
Dünyanın ilk ve en eski moda okulu olan ve dünyanın çeşitli kentlerinde 20 okulu bulunan Esmod’un Berlin’deki Akademisi’nden Forum Fashion Week’e katılmak için Julia Knüpfer seçildi. Esmod Berlin’in genç tasarımcısı Knüpfer, ekolojik tasarımlarıyla geçen yıl da Avrupa’da geleceğin tasarımcısı seçilmişti.

Erkek giyiminde çığır açacak gençler
Modanın merkezi Paris’ten Forum Fashion Week’e katılacak genç tarasımcılar, yaklaşık 170 yıldır moda endüstrisine yaratıcı tasarımcılar yetiştiren Esmod’dan. Esmod’da okuyan ve 2005 yılından bu yana ortak projelere imza atan Frank ve Luise erkek giysileri tasarlıyor. İlk koleksiyonlarını 2007 yılında “Luise&Frank” etiketiyle Paris’te sunan ikili, eleştirmenler tarafından “Erkek giyiminde çığır açan gençler” olarak adlandırılıyor.

Domus’tan 2 genç tasarımcı
Forum Fashion Week’e Milano Domus Akademi’den 2 genç tasarımcı katılıyor. 1982 yılında kurulan ve 1994 yılında eğitim kalitesi ve yayıncılıktaki başarılarından dolayı Compasso d’oro ödülüne değer bulunan Domus, İstanbul’a öğrencileri arasından Marco Corso ve Barbara Pala’yı yolluyor.

İstanbul’un Genç Yıldızları
Gülçin Uzunalan
Türkiye’nin yıldızı parlayan genç tasarımcı ve moda fotoğrafçısı Gülçin Uzunalan 6-10 Ekim tarihleri arasında 2010-2011 Kış koleksiyonunu Forum Fashion Week’te sergileyecek. Gülçin, ITU Tekstil Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Istanbul Moda Akademisi’nde eğitim gördü. Kendisi 6 yıldır tekstil sektöründe aktif olarak çalışmakta ve moda fotoğrafçılığı ile uğraşmakta. Forum Istanbul’da kreasyonları dışında Istanbul ve Forum’un büyüleyici fotoğraflarından oluşan çalışmalarını da sergileyecek.
Gülçin Uzunalan hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız
Asu Aksu / Asu Somer
2007 yılında birlikte çalışmaya başlayan bu fantastik ikili, “ Monmu” markasını 2009 yılında yarattı. İkiliden Asu Aksu, Istanbul Universitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Reklam, Halkla İlişkiler, medya ve Asu Somer ile tanıştığı müzik sektöründe çalıştı. Hayatına farklı bir yön verme ve hayallerinin peşinden gitme kararının ardından İstanbul Moda Akademisi’nde eğitimine devam etti ve mezun oldu.

Asu Somer ise Galatasaray Universitesi Sinema & TV bölümününden mezun olduktan sonra bu sektörde uzun süre çalıştı. Daha sonra hayallerinin peşinden giderek farklı sektörlerde grafik tasarımcı olarak çalışmaya devam etti. Asu Aksu ile tanışmalarının ardından birlikte çalışarak özgün tasarımlar üretmeye karar verdiler ve “Monmu” markasını yarattılar.
Asu Aksu ve Asu Somer’in yarattığı “Monmu” markasıyla ilgili daha fazla bilgi için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz
http://www.monmu.com/ Haberin Galerisi

"Görünürlük Projesi 6", 2 Ekim'de Galata Meydanı'nda!

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği’nin desteğiyle GalataPerform tarafından düzenlenen “Görünürlük Projesi 6”; yedi atölyeden oluşan bir program sunuyor. Proje kapsamında yer alan atölyeler; 5 değişik mekânda, Eylül ayı boyunca devam edecek. Bir ay sürecek atölye çalışmaları; 2 Ekim 2010, Cumartesi günü düzenlenecek “Görünürlük Projesi 6”da, bir harita ve program aracılığıyla sanatseverlerle buluşacak.

Yüzyılın Aşkı
(Yeşim Özsoy Gülan & Ve Diğer Şeyler Topluluğu)
Oyun Okuması
GalataPerform
Büyük Hendek Caddesi No:21 Kat:1 / Büyük Hendek Str. No:21 1st 16:00
“Bir Bellek Alanı Olarak Tiyatro” atölyesi Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun yeni sezon için hazırladığı “Yüzyılın Aşkı” adlı oyunun ana temasından yola çıkarak oluşturuldu. Atölye sonucunda oluşturulan “Bellek Odası” aynı zamanda halen gelişmekte olan oyunun parçalarının okunmasına da sahne olacak. Oyunun konusu, geçen yüzyılın Türkiye’sinde 8 değişik zamana giderek o dönemde yaşadıklarını hayal eden ve birbirlerine kavuşamayan iki sevgili üzerine kurulu. Yazan & Yöneten: Yeşim Özsoy Gülan / Oyuncular: Sanem Öge, Fatih Dönmez, Yeşim Özsoy Gülan


Bellek Odası
(Yeşim Özsoy Gülan)
Yerleştirme
GalataPerform
Büyük Hendek Caddesi No:21 Kat:1 / Büyük Hendek C.No:21 1st 16:00–22.00
“Bir Bellek Alanı Olarak Tiyatro” başlığındaki atölye çalışmasında katılımcıların kendi kişisel tarihlerinden yola çıkarak oluşturdukları kişisel/kültürel/toplumsal bellek araştırmasının sonucunda GalataPerform’un gösteri alanında bir bellek odası yaratma fikri oluştu. Bu doğrultuda video/ses/mekan yerleştirmesi olarak düzenlenen “Bellek Oda”sı tüm etkinlik boyunca ziyaretçilere açık. Mekanda ayrıca Güler Pınarbaşı’nın gerçekleştireceği sürpriz çalışmada bilinçaltına bilinçli bir giriş yapılıyor. Saat 17:00-19:00 arasında bu çalışmaya katılınabilir. Yerleştirme: Yeşim Özsoy Gülan ve Başak Özdoğan / Ses Tasarımı: Korhan Erel / Video: Yeşim Özsoy Gülan / Katılımcılar: Şaziye Meşe, Burcu Tokuç, Beray Selen, Hazal Erulusoy, Nilüfer Dönmez, Nilgün Biliç, Berk Balcı, Dündar İncesu, Fatih Dönmez”

6 Metin 6 Mekan
(Ceren Ercan, Mark Levitas)
Tiyatro
Yeni Metin Yeni Tiyatro ekibi, Görünürlük kapsamında gerçekleştirdiği atölye çalışmalarına katılan 6 genç yazarın ilk kısa oyunlarını, Galata’da altı ayrı mekana yerleştiriyor. Projenin dramaturgu Ceren Ercan liderliğinde tamamlanan monolog halindeki metinler, kamusal alan özel hayat ilişkisinin bulanıklaştırıldığı bir zeminden sokağa sızmanın yollarını arıyor. Yöneten Mark Levitas / Proje Asistanı Mert Özekici

YARIM KİLO KUZU
Yazan Meknuze Özgüle
Oynayan / Performed by Selen Öztürk
TÜR: Kısa Oyun
MEKAN: Kasap Dükkanı Nuri
ADRES:Serdar-ı Ekrem Cad.No:8/B/Serdar-ı Ekrem Str. No:8B Saat14.00


BÜYÜRSEN ÖLÜRSÜN
Yazan AYLİN ÇALAP
Oynayan EVRİM DOĞAN ŞAHİNTÜRK
MEKAN: BAHAR KORÇAN BUTİK
Adres: Serdar-ı Ekrem Cad. No: 9 / Serdar-ı Ekrem Str. No:9 Saat: 14:30

AYEM TURİST AYEM NOT
Yazan BURÇ DEMİR
Oynayan MERVE ENGİN
MEKAN: GALATA ÇAYHANESİ
Adres: Serdar-ı Ekrem Cad.No:23/B/Serdar-ı Ekrem Str.No:23/B Saat: 15:00

ENSTANTANE
Yazan NURAY TEKNECİ
Oynayan EMRE YETİM
MEKAN: GİYÇEK FOTOĞRAF STÜDYOSU
Adres:Serdar-ı Ekrem Cad.Doğan A.30/C/Serdar-ı Ekrem C.No:30/CSaat:15:30



BOZUK SAAT
Yazan IŞIL KARAYEL
Oynayan OKAN URUN
MEKAN: GALATA SAATÇİSİ
Adres: Galip Dede Cad. No: 24/1 / Galip Dede C.No:24/1 Saat: 16:00

NEDİM DİYE BİRİ
Yazan ONUR ÇÖÇELLİ
Oynayan ERCÜMENT ACAR
MEKAN: TÜRKİYE İŞ BANKASI ÖNÜ
Adres: Büyük Hendek Cad.No:9/Büyük Hendek Str. No:9 Saat: 16:30

5 Yazar 5 Balkon
(Ceren Ercan)
Tiyatro
GalataPerform binası
Büyük Hendek Caddesi, No:21 19:30
Yeni Metin Yeni Tiyatro kapsamında oluşan "Liseli Gençler Oyun Yazıyor" projesinden çıkan beş genç yazar bir binanın beş balkonunda kendi hayatlarının kesiştiği ve ayrıldığı alanları iç içe geçen metinleriyle görünür kılıyor. Görme ve yazı ilişkisine odaklanan atölye süreci yazarların kendi algıladıkları evreni keşfetmeye çalıştıkları, hayatlarının belli evrelerinden anları kendilerine hatırlattıkları bir deneyime dönüştü. Bu performans boyunca, birbirinden farklı beş hayatın; içerisi ve dışarısı arasındaki bu ara alanda, beş ayrı balkonda dillendirilen hatıraları, sokağın hafızasına ya da hafızasızlığına bırakılıyor. Büyük Hendek Caddesinden izlenecek oyunun yazar/oyuncuları Ayris Alptekin, Nazlı Bulum, Fehime Seven, Sefa Tokgöz, Albina Özden, yönetmeni Ceren Ercan ve proje asistanı Nazlı Bulum.

Kimlik Atölyesi
(Genco Gülan)
Çağdaş Sanat
Copy Center
Büyük Hendek Caddesi no:11A 16:00- 19:00
Kavramsal sanatçı Genco Gülan sizi görünürlüğünüzü yeniden düşünmeye davet ediyor. Galata Meydanı’ndaki Copy Center’da kişiye özel maskeler 5 dakikada hazırlanacak. Bununla beraber Genco Gülan’ın yönettiği “Çağdaş Sanat Atölyesi”nin üretimleri gün boyu sokaklarda olacak. Katılımcılar sokaklarda Eylül ayı boyunca ürettikleri maskelerini takarak görünmez (!) olacaklar.


“GÖRÜNÜRLÜK KİTABI” PARTİSİ
KİTAP VE ATÖLYE TANITIM PARTİSİ
(Ata Ünal, Zeynep Sayın)
CARAVANSARAI
Bankalar Caddesi, Banka Sokak No: 3 (Eski No: 11), Tan Han
Karaköy / Banka C. No:3, Tan Han, Karaköy 15:00-18:00
Kuram Atölyesi, Eylül ayı boyunca gerçekleşen oturumlarında sorgulamalarının tematik odağına bizzat “Görünürlük”ü koydu. Etimolojik ve kavramsal kökenlerinden girerek Görünürlük kavramı ve olgusunun bir çeşit varlık tarihi üzerinden birçok çağrışım alanına dallanan, giderek günümüze, çağdaş ve hatta günlük kullanım ve işlevlere kadar gelen bir izlekler silsilesi üzerinde yol aldı. Son haftasında ‘küratöryel bir praksis olarak’, ‘sanatta ve hayatta bir iktidar argümanı olarak’, ‘sanatlaştırıcı’ ve ‘vareden’ bir unsur olarak Görünürlük’ü masaya yatırdı. Bu bağlamda büyük ölçekli bir görünürlük projesi olarak yürütülen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerini, içinde yer aldığı Görünürlük Projesi’ni de farklı açılardan ele aldı.
Farklı disiplinlerden birçok katılımcının yanı sıra, bu oturumlara birçok yazar, akademisyen, sanatçı, küratör ve kuramcı, ufuk açıcı dinamik konuşmalarıyla zengin çağrışım alanları açan katkılarda bulundular.
Kuram Atölyesi, Görünürlük Oturumları’nın sonunda bir “Görünürlük Kitabı” oluşturmayı hedefliyor. 2 Ekim Cumartesi günü, 2011’de yayınlamayı düşündüğümüz bu kitabı da tanıtacağımız bir parti düzenliyoruz. Beraberinde atölye sürecini de, sohbetlerle, kısa video gösterimleriyle paylaşmak istiyoruz.

İKİ İLERİ BİR GERİ
(Dicle Doğan)
Dans Performans
Barın Yurt
Ali Hoca Yokuşu, Dibek Çıkmazı, No: 34, Tophane, Beyoğlu.20:00-20:30
Unuttuk. Ne söyleyeceğimizi unuttuk. Biz bazen unuturuz ama hatırlatılınca hatırlarız. Unutulduk. Bazen unutmayı seçeriz ama hatırlamak istersek unutmayız.Unuttuk
Unutmak için unuttuk ya da sadece unuttuk. Siz hatırlıyor musunuz? Biz unuttuk…

TERS YÜZ
(Simona Zemaityte)
Çağdaş Sanat
Barın Yurt
Ali Hoca Yokuşu, Dibek Çıkmazı, No: 34, Tophane, Beyoğlu. 20:30-21:30 /
Simona Zemaityte’ye göre Türkiye’deki Musevi toplumun yaşlısı, engellisi ve kimsesizi için kurulan Barın Yurt, bir bakıma çevreden ayrılmış gibi görünen bir yerdir. Galata’da bir sokakta yer alır ve yüksek çitler ile güvenlik tarafından korunmaktadır. Bu da Barın Yurt’ta yaşayan insanların unutulduğu izlenimi uyandırır. Sanatçı, gerçekleştirdiği bu proje ile, Barın Yurt sakinlerinin yaşamlarını, hikayelerini, bina dışına yansıtarak şehirle tanıştırmayı amaçlamaktadır.

OLUŞMA(S)K
(Alper Akçay – Lerna Babikyan)
Doğaçlama Performans
Galata Kulesi Meydan
Saat: 20:30-21:00
Genco Gülan'ın Görünürlük Projesi 6 kapsamında düzenlediği Çağdaş Sanatta Maske Üretimi ve Kullanımı konulu atölyede üretilen maskeleri kullanma fikrinden yola çıkan performans sanatçıları, maskelerin oluşum süreci ile tetiklenen, etkileşen iç gözlem süreçlerini sahneye taşıyorlar. Maskeler üzerinden hikayelerin kendini oluşturmasına izin veriyorlar. Kostüm çalışması Rafael Refik Kasapoğlu’na ait.

gameboymusicclub
(Irene Grabherr, Michael Suszynski, Melanie Pilat)
Müzik
Galata Kulesi Meydanı
17:30-18:00 / 5:30 – 6:00 pm
2002’de Wolfgang Kopper and Herbert Weixelbaum tarafından Viyana’da kurulan Gameboymusicclub’ın müzik klipleri ucuz melodilerden oluşuyor – müzik çalgısı olarak kulllanılan ucuz elektronik oyuncaklar ve özde olana odaklanmanın çekiciliği. Grubun üyeleri, nanoloop, lsdj ve Korg DS-10 programlarını kullanarak, farklı renklerde ve boylarda gameboy oynayan, değişik yaşlarda ve cinsiyetlerdeki insanlardan oluşuyor.

Gölgeli Masallar
(Gonca Gümüşayak, Erdem Gündüz - Performance Planet)
Dans-Gölge Oyunu
Galata Meydanı, Bereketzade Çeşmesi önü / Galata Tower Vicinity, in front of Bereketzade fountain
21:15-22:00
Performance Planet ekibinin hazırladığı proje, disiplinler arası özgür doğaçlama çalışmaları sonucu ortaya çıkmış, kurgusal bir dans ve gölge oyunudur. Oyun içinde her birey farklı hikayelerle aynı masalı anlatırlar; diğer tekimizi bulma arzusudur bize aratan, sevme ve üretme ihtiyacıdır bizi yaşatan. Dokunduğumuzda kaybolan ama orada olan, kavuşma isteğidir her an... Dokununca, içine girince, arka arkaya gelince değişen gölgeler, ne der bize her an? Gölge oyunu ve illüzyonlar, seyirci etkileşimi, oyunun temel çekiciliğini oluşturmaktadır. Sizler de gölge oyununun bir parçası olmaya hazır olun. Eser gösteri ve etkileşimli gölge oyunu bölümüyle iki kısımdan oluşur. Etkileşimli gölge oyunu kısmı katılıma açıktır. Katılımcılar: izleyiciler, cambazlar, hokkabazlar, müzisyenler, dansçılar,çocuklar... oynamaya hevesli dostlar... Düzenleyen: Gonca Gümüşayak, Erdem Gündüz, Performance Planet, Dans: Gonca Gümüşayak, Erdem Gündüz, Canlı Müzik: Burçin Elmas (saksafon, komposizyon), Poi Art: Cihan İlhanlı, Görseller: Banu Taylan

ERGENE-KORO
(Kainat Güzeli)
Performans
Galata Kulesi Meydanı
19:00-19:30 / 7pm-7:30pm
Görünürlük Projesi 6’ya katılması beklenen Kainat Güzeli, yapılan açıklamaya göre halkla buluşacak ve sevilen şiir ve şarkılarından örnekler sunacak: “Ergene-Konmuştu”, “İvan! Yok mu bir divan?!!” ve “Ayvayı Yedik Artık”. “Ergene – Konmuştu” adlı şarkıda, 2 yıldır Türkiye’nin gündemine oturan Ergenekon davası ile ilgili şaşkınlığını dile getiren Kainat Güzeli’ne, şarkılarında amatör müzisyenlerden oluşan Ergene-Koro ve meydanda sözleri takip ederek katılanlar eşlik edecek. Kainat Güzeli’nin aşk, suç ve ceza konularını işleyen ilk şiir denemesi ve “Que Sera Sera” şarkısına getirdiği yorum merakla bekleniyor.

27 Eylül 2010

Rumelikavağı Mahalle Şenliği 2-3 Ekim 2010, Rumelikavağı Sarıyer

Gönüllü Programı, mahalle şenlikleri kapsamında bir yandan İstanbul’un eski mahallelerindeki birlikte yaşam örneklerini İstanbullularla paylaşırken; bir yandan ise mahalle sakinlerinin yerel yönetimlere katılım süreçlerini güçlendirmeyi amaçlamakta. Tarihi yarımadanın gizli kalmış mahallesi Kadırga’yla başlayan şenliklerin ikincisi; Sarıyer ilçesine bağlı bir balıkçı mahallesi olan Rumelikavağı’nda devam ediyor. Gönüllü Programı, Rumelikavağı Şenliğiyle öncelikle; mahalle sakinleri, yerel yönetim temsilcileri ve mahalle derneklerinin bir araya geleceği Şenlik Düzenleme Komitesi’ni oluşturdu. Şenlik Düzenleme Komitesi mahalle sakinlerinin gündelik yaşam ve kültür pratiklerinden bir şenlik programı hazırlıyor.


Rumelikavağı’nın tarihi, sporu, turizmi ve balıkçılığının konuşulacağı Rumelikavağı paneliyle başlayacak şenlikte iki gün boyunca Sarıyer’deki tarihi mekanları gezebilir, sahne performansları, stant etkinlikleri, atölyeler ve sergileri takip edebilir; balık ızgara, midye dolma ve geleneksel Karadeniz yemeklerinden tadabilirsiniz.

PANEL
2 Ekim Cumartesi 10:30-12:30
Rumeli Kavağına Hoşgeldiniz
Cevdet Bayraktar (Mahalle Muhtarı)
İbrahim Balcı
Boğaziçi ve Rumeli Kavağı
Mehmet Aslan
Basri Demirci (Rumeli Kavağı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı)
Rumeli Kavağı ve Çevre
Vehbi Koç Vakfı Lisesi

SOKAK ETKİNLİKLERİ VE ATÖLYELER
File Dokuma Atölyesi
Zerrin Ayan- Zehra Saruhan
Graffiti Atölyesi
Pertev Emre Taştaban
Mozaik Atölyesi
Gökşen Parlatan (P-Artmozika)
Geri Dönüşüm Atölyesi
Kamile Kuzu
Sarıyer Belediyesi Tanıtım Standı
Hayat Zor Oyunu
Toplum Gönüllüleri Vakfı
Söz Küçüğün
İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi
İstanbul 2010 AKB Ajansı Tanıtım Standı
Genç Hayat Vakfı
GOLA Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği
PoiArt
Sihirbaz Rimdean
Balık Izgara
Mahalleliden Yemekler

SERGİLER
25 Eylül 2010 Cumartesi  Besim Ayder & Kaan Ayder
Çiroz-Muzaffer Şenyurt
Fotoğraflarda Rumelikavağı
Sözlü Tarih Sergisi
Doğa Tarihi Sergisi

FİLMLER
Cumartesi (Muhtarlık Konağı)
- Bir Yudum Bekleyiş
Yönetmen: İlkay Nişancı Saat: 14.00

Pazar (Muhtarlık Konağı)
- Son Kumsal
Yönetmenler: Rüya Köksal-Aydın Kudu Saat: 13.00

- Yollar Çimen Bağladı
Yönetmenler: Rüya Köksal-Aydın Kudu Saat: 15.00

SÖYLEŞİLER
Cumartesi- Kahvehane 15.00-18.00
Tuncay Dağlı
İbrahim Balcı
Cafer Ergünsel
Yetkin Aröz

SAHNE
Cumartesi
16:00 Grup Müşterek
17:00 Mahalleden Sesler
18:00 Halk Oyunları-Sarıyer Halk Eğitim Merkezi
19:00 Tiyatro Sersem Kocanın Kurnaz Karısı
20:00 Kulp
21:00 Şahin Oluç ve Korosu-Piyano
Naki Öktem-Mehmet Özkaya
21:40 Konuşmalar
22:00 Grup Helesa


Pazar
16:00 Grup Müptela
17:00 Rumelikavağı İlköğretim Okulu Folklör Gösterisi
17:30 Kısa Dalga Gençlik Merkezi-Ritm ve Hiphop Grupları
18:30 İDEM-Artvinliler Derneği
19:30 Recep Alper Çevirel Türk Müziği Konseri
21:00 İlknur Yakupoğlu
22:00 Birol Topaloğlu

BORUSAN MÜZİK EVİ'NDEN MADDE VE IŞIK SERGİSİ

MADDE-IŞIK sergisi, medya sanatında sezgiye, fizikselliğe ve duyulara dayalı, insan vücudunu sanat deneyiminin merkezinde tutan yeni yönelimlere tanıklık ediyor ve elektronik akademizmi kenara itiyor.

Yapıtların bazıları madde ve ışığın işbirliğine dayalı deneyimler sunarken, bazıları bu iki öge arasındaki sürtüşmeden doğuyor. Kiminde Madde Işık’a, kiminde Işık Madde’ye dönüşüyor.

KÜRATÖR
Richard Castelli

1. kat
Kuşatılma
Sarah KENDERDINE & Jeffrey SHAW - YER-TÜRKİYE

2. ve 3. katlar
Fiziksel Sanallık Physical Virtuality
Thomas McINTOSH, Emmanuel MADAN & Mikko HYNNINEN - ONDULATION

4. kat
Fiziksel Sanallık
Christian PARTOS - AQUAGRAF
Christian PARTOS - M.O.M.
Christian PARTOS - STEP-MOTOR ANIMATIONS


5. kat
Fiziksel Sanallık
Erwin REDL - MATRIX II


6. kat
Fiziksel Sanallık
GRANULAR-SYNTHESIS (Kurt HENTSCHLÄGER & Ulf LANGHEINRICH) - MODELL 5

Kuşatılma
Ulf LANGHEINRICH - LAND
Granular-Synthesis (Kurt HENTSCHLÄGER & Ulf LANGHEINRICH)

Video Performans Saatleri
13.00–13.45
15.00–15.45
17.00–17.45

Sergi Ziyaret Saatleri:
Pazar ve pazartesi hariç 12.00–19.00