6 Aralık 2010

KAPADOKYA CAZ GÜNLERİ

Kapadokya Caz Günleri, Türkiye’nin tarihi hazinelerine ev sahipliği yapan Kapadokya’yı müzikle buluşturmak amacıyla 6-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.


Kapadokya’nın tarihi değerlerini, kültürel ve sanatsal açıdan desteklemeyi amaçlayan etkinlikler bütününde, Erkan Oğur, Sibel Köse, Sarp Maden, Alper Yılmaz, Bilal Karaman ve Elif Çağlar, başarılı müzisyenlerden oluşan ekipleriyle birlikte yer alıyor.

İpek Erdem ve Elif Kayaman tarafından Kozmik Müzik çatısı altında düzenlenen Kapadokya Caz Günleri kapsamında Nevşehir Kapadokya Kültür Merkezi, Argos In Cappadoccia, Anatolian Houses, Saklı Han, Nevşehir Üniversitesi, Han Çırağan, Forum Kapadokya ve Ürgüp Kültür Merkezi’nde konser ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Bu mekanlarda cazın farklı yorumları ve sunumlarıyla, yaşça büyük bir kitle kadar, gençlerin ve öğrencilerin de cazla tanışması, kültür/sanat etkinliklerine karşı farkındalığın ve ilginin artması hedefleniyor.
Konserin gerçekleşeceği Bezirhane adı verilen ikibin yıllık manastır, daha önceleri keşişlerin ve rahiplerin barındığı, İpek Yolu üzerinde deve kervanlarının konakladığı, beziryağı üretilen bir yer. Bambaşka bir konser deneyimi yaşamak isteyenlerin kaçırmaması gereken bir deneyim sunuyor.

5 Aralık 2010

SEKİZ YÖNETMENDEN FOTOĞRAF SERGİSİ

Türkiye’de kız çocuklarının eğitim sorununun çözümüne katkı sağlamak, okula gidemeyen miniklerin eğitim hayalini gerçekleştirmek amacıyla Milliyet gazetesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 2005 yılında başlattığı Baba Beni Okula Gönder (BBOG) Kampanyası yeni bir projeye daha imza atıyor. BBOG Kampanyası için bu kez Çağan Irmak, Mustafa Altıoklar, Ezel Akay, Handan İpekçi, Zülfü Livaneli, Sırrı Süreyya Önder, Ümit Ünal ve Derviş Zaim bir araya gelerek fotoğraf çektiler.


Çağan Irmak, proje için şöyle konuştu: “Baba Beni Okula Gönder" kampanyasının reklam filmi çekimlerinde bu fikir ortaya çıktı. Yönetmenlerle birlikte, ‘okumak ve kız çocuğu’ ilişkisi üzerinde çalışma yaptık. Bu kez kameralarımızı, okuyan ve okuyamayan kız çocuklarına çevirdik. Objektiflerimize bilgi ve cahilliği yansıttık. Çok iyi işler çıktı ortaya. Proje gönül şenliğine dönüştü. Sağlanan gelirle çocukların okuyacağını bilmek çok güzel.” Proje kapsamında ortaya çıkan 30 fotoğraf, 24 - 30 Kasım tarihleri arasında Beyaz Space-İz Giz Plaza Maslak’ta sergilenecek.
Sergi süresince satılacak fotoğraflardan elde edilen gelir, Baba Beni Okula Gönder Kampanyası kapsamında yaptırılacak Batman Yurdu’na aktarılacak.

Yönetmen Çağan Irmak, sergi kataloğunda kız çocuklarına seslendiği bir de mektup kaleme almış: “Belki çantandaki simit olabilirim. Belki kurşunkalemin, silgin, belki son sayfasına gelmiş kareli defterin ya da uzun çoraplı korsanın, küçük prensin, kara balığın, bir şeftali bin şeftalin olabilirim. Sadece fotoğraf çekerek. Bak ben ne çok oldum birden!”