6 Aralık 2010

KAPADOKYA CAZ GÜNLERİ

Kapadokya Caz Günleri, Türkiye’nin tarihi hazinelerine ev sahipliği yapan Kapadokya’yı müzikle buluşturmak amacıyla 6-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.


Kapadokya’nın tarihi değerlerini, kültürel ve sanatsal açıdan desteklemeyi amaçlayan etkinlikler bütününde, Erkan Oğur, Sibel Köse, Sarp Maden, Alper Yılmaz, Bilal Karaman ve Elif Çağlar, başarılı müzisyenlerden oluşan ekipleriyle birlikte yer alıyor.

İpek Erdem ve Elif Kayaman tarafından Kozmik Müzik çatısı altında düzenlenen Kapadokya Caz Günleri kapsamında Nevşehir Kapadokya Kültür Merkezi, Argos In Cappadoccia, Anatolian Houses, Saklı Han, Nevşehir Üniversitesi, Han Çırağan, Forum Kapadokya ve Ürgüp Kültür Merkezi’nde konser ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Bu mekanlarda cazın farklı yorumları ve sunumlarıyla, yaşça büyük bir kitle kadar, gençlerin ve öğrencilerin de cazla tanışması, kültür/sanat etkinliklerine karşı farkındalığın ve ilginin artması hedefleniyor.
Konserin gerçekleşeceği Bezirhane adı verilen ikibin yıllık manastır, daha önceleri keşişlerin ve rahiplerin barındığı, İpek Yolu üzerinde deve kervanlarının konakladığı, beziryağı üretilen bir yer. Bambaşka bir konser deneyimi yaşamak isteyenlerin kaçırmaması gereken bir deneyim sunuyor.