12 Ağustos 2010

Bern Konservatuarı Gençlik Senfoni Orkestrası

Bern Konservatuarı Gençlik Senfoni Orkestrası 1987 yılında kurulmuştur. Amacı kendi öğrencilerine ve lise dönemi öncesi öğrencilerine Gençlik Senfoni Orkestrası çerçevesinde senfonik müzik yapma ve tecrübe kazanma fırsatını vermek olmuştur.
Orkestra her geçen yıl biraz daha büyümüştür bugün yaş ortalaması 18 olan ve 70 kişiden oluşan orkestra her yıl Bern Senfoni Orkestrası’nın tecrubeli sanatçılarıyla beraber konser vermektedirler. Bu konserlerin amacı müzik yoluyla genç kuşaklara, geleceğin klasik müzik dinleyicilerine ulaşmaktır.
2005 yılında “Bridges for the Future” adlı proje Gençlik Senfoni Orkestrası ve Bosna Hersek, Hırvatistan, Makedonya ve Kosovo Bölgesi dahil olmak üzere Sırbistan-Karadağ’dan gelen tüm genç müzisyenleri bir araya getirdi. Düzenlenen turla gençler Pula, Hırvatistan, Mostar, Saraybosna, Bosna Hersek, Belgrad, Sırbistan-Karadağ, Skopye, Makedonya ve Priştina’ya gezi yaptılar. 2008 yılında da Gençlik Senfoni Orkestrası İsrail’e hafızalardan silinmeyen bir tur düzenledi.
Bern Konservatuarı Gençlik Senfoni Orkestrası 2008 yılından beri “Ulusal Gençlik Orkestraları Avrupa Federasyonu”nun üyesidir.Yer: Aya İrini
Tarihler: 15.08.2010~15.08.2010  Saat:21:00
Adres: Fatih / Sultan Ahmet Topkapı Sarayı Avlusu, Sultanahmet
Bilet Ücreti: Tam: 15,00 TL, Öğrenci: 7,50 TL
Nereden Alırım: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Aya İrini gişe

Yelkenciler Kaya Ropes Match Race İçin Mücadele Edecek


Teknik ve teknolojik halat üretiminde Türkiye`nin önde kuruluşlarından biri olan Kaya Ropes ile İstanbul Yelken Kulübü işbirliğinde ilk kez 14-15 Ağustos`ta düzenlenecek olan Kaya Ropes Match Race`de, 2`si yabancı 10 ekip mücadele edecek. İstanbul Yelken Kulübü tarafından 12-16 Ağustos tarihinde düzenlenecek "Cumhurbaşkanlığı Kupası" kapsamında, 420, 470 ve laser tekne yarışları ile birlikte ilk kez yapılacak olan Match Race yarışına adını veren Kaya Ropes, 2010 yılında İstanbul Yelken Kulübü`nün gerçekleştirdiği Platu 25 sınıfı tekne yarışlarının da hem tekne, hem halat donatımı anlamında ilk destekçisi olduğunu açıkladı. 14 Ağustos`ta Fenerbahçe Burnu açıklarında kurulacak rotada mücadele edecek ekiplerden 2`si Yunanlı ve Pakistanlı yelkencilerden oluşacak. Yarışa ayrıca, 2009 Fleet Race Cup şampiyonu Arda Baykal ve ekibi ile yarış üçüncüsü olan Levent Peynirci ve ekibi de katılıyor. İki gün sürecek yarışın ödül töreni 15 Ağustos`ta İstanbul Yelken Kulübü Yarış Merkezi`nde düzenlenecek.
Denizcilik, doğa sporları, askeriye ve iş güvenliği sektörlerine yönelik her tip ve konstrüksüyonda halat üretimi yapan Kaya Ropes, yelken sporuna yönelik geliştirdiği özel yarış halatlarıyla yerli ve yabancı birçok organizasyona katılıyor.

Yer: Fenerbahçe Burnu
Tarihler: 14.08.2010~15.08.2010
Telefon: 0216 336 06 33
Adres: Fenerbahçe Burnu
Nereden Alınır: Kaya Ropes ve İstanbul Yelken Kulübü

II. DATÇA EDEBİYAT GÜNLERİ (12-14 Ağustos)

Ataol Behramoğlu’nun onur konuğu olduğu ve Datça Belediyesi ve Edebiyatçılar Derneği tarafından düzenlenen 2. Datça Edebiyat Günleri, 2010 tarihleri arasında düzenleniyor.
Ataol Behramoğlu, 12 Ağustos 2010 Perşembe günü Datça Amfitiyatro’da Haluk Çetin ile birlikte şiir-müzik dinletisinde yer alacak.
Ayrıca, Can Yücel, ölümünün 11. yılında, Can Yücel kahvesinde yapılacak bir toplantıyla anılacak. Etkinlik kapsamında Can Yücel Müze Evi ve Can Yücel Anıt Mezarı da ziyaret edilecek.
Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Yayın Yönetmeni Orhan Tüleylioğlu da, “Neden Öldürüldüler” konulu fotoblok sergisini, etkinlik boyunca sergileyecek.
Edebiyatçılar Derneği Genel Başkanı Gökhan Cengizhan yaptığı açıklamada;
“Edebiyatçılar Derneği, örgütlü kurumsal yapısıyla, ülkemizin pek çok bölgesinde, kentinde, beldesinde etkinlik düzenliyor. Derneğimizin, yoğun bir tempoyla sürdürdüğü etkinliklerin arka planında, has edebiyatın ve has edebiyatçının onurunu kamuoyunda yükseltmek, edebiyat sevgisini ve bilincini gelecek kuşaklara taşımak anlayışı yatıyor.
Kültürün ve sanatın alabildiğine popülerleştiği bugünkü koşullarda, edebiyatın derin sesini insanlarımıza duyurmak gerekiyor. Düzenlediğimiz her etkinlik, ortaya koyduğu nitel ağırlıkla, ülke edebiyatında yer alan kadrolar ve eğilimler arasındaki dayanışmayı pekiştiriyor.
Bu anlayış, DATÇA EDEBİYAT GÜNLERİ ile yeni bir ivme kazanıyor; Datça Belediyesi ve Edebiyatçılar Derneği işbirliğiyle, yepyeni bir açılım hayata geçiriliyor. Yerelden ulusala uzanan bir kültürel altyapı, Datça Belediyesi'nin ve Edebiyatçılar Derneği'nin ortak katkısıyla, daha da güçleniyor.” Dedi

1. GÜN: 12 AĞUSTOS 2010
Saat: 14.00
Can Yücel Müze Evi Ziyareti

Saat: 15.00
Yer: Can Yücel Kahvesi
“Öyle Rüzgar Esiyor Ki Bu Datça’da”
Can Yücel’i Anıyoruz
Yöneten: Ataol Behramoğlu
Katılımcılar:
Çetin Öner, Koray Feyiz, Güzel Yücel

Saat: 17.00
Yer: Güneş Şirketler Grubu Sergi Salonu
“Neden Öldürüldüler?”
Fotoblok Sergisi / Orhan Tüleylioğlu
(Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı
Yayın Yönetmeni)

Saat: 18.00
Can Yücel Anıt Mezar Ziyareti

Saat: 21.30
Yer: Amfitiyatro
“Etkinlik Açılışı”
Sunuş: Şebnem Gürsoy
“Neden Datça, Neden Edebiyat Günleri?”
Ayça Bilgin
(Edebiyatçılar Derneği Genel Sekreteri)
Konuşmacılar:
Gökhan Cengizhan (Edebiyatçılar Derneği Genel Başkanı)
Ataol Behramoğlu (Onur Konuğu)
Şener Tokcan (Datça Belediye Başkanı)

Saat: 22.00
Yer: Amfitiyatro
“Onur Konuğu Ataol Behramoğlu”
Sunuş: Metin Demirtaş
“Ataol Behramoğlu / Haluk Çetin”
(şiir – müzik dinletisi)

2. GÜN: 13 AĞUSTOS 2010
Saat: 17.00
Yer: Özbel Kapı Cafe Restaurant
“Babam Neden öldürüldü Anne?”
(Türkiye'nin Aydınlık Yüzlerine Karşı İşlenen Suikastler)
Katılımcılar:
Öner Yağcı, Ali Bulunmaz, Özge Mumcu,

Saat: 18.00
Yer: Özbel Kapı Cafe Restaurant
Dünden Bugüne; “Basın Nereye?”
Katılımcılar:
Ahmet Abakay, Özgen Acar, Mehmet Faraç

Saat: 21.30
Yer: Amfitiyatro
“Stand Up”
“Parasızlıktan Satışa Çıkarılan Anılar”
Sunan: Hasan Uysal

Saat: 22.30
Yer: Amfitiyatro
Konser
“Yamacımda Türküler”
Haldun Karabudak
Gitar / Vokal: Tuncay Baytemur, Nefesli: Yücel Erbasan, Bas Gitar: Burak Demir

3. GÜN: 14 AĞUSTOS 2010
Saat: 17.00
Yer: Kent Park
“Hayatın ve Tarihin Tanıklığında; Roman”
Katılımcılar:
Erendiz Atasü, Enver Aysever, Tekin Sönmez

Saat: 18.00
Yer: Kent park
“Günbatımında Şiirler”
(şiir dinletisi)
Katılımcılar:
Çetin Öner, Gökhan Cengizhan, , Metin Demirtaş, Sururi Baykal, Ali Rıza Kars, Koray Feyiz, , İsa İnan, Oğuz Tümbaş

RAMAZANDA CAZ

Ramazan vesilesiyle bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Ramazan’da Caz”, caz sanatçılarının en büyüklerini ağırlıyor. “Ramazanda Caz”, toplumsal barışın, her şeyden önce aynı kültür ürünlerini paylaşmakla kurulduğunu hatırlatacak.
‘Ramazanda Caz’, Topkapı Sarayı’nın I. Avlusu’nun büyülü atmosferinde ve İstanbul’un en çok sevilen açıkhava mekanlarından Arkeoloji Müzesi’nin bahçesinde düzenlenecek sekiz konserden oluşuyor. Festival, dünyaca ünlü Müslüman caz sanatçıları Ahmad Jamal, Anouar Brahem, Abdullah Ibrahim ve Dhafer Youssef’i ağırlayacak. Etkinlikte Türkiye’den de sevilen cazcılar İlhan Erşahin ve ydın Esen sahneye çıkacak. Esen festivalde, Ramazan temalı ‘Aydın Esen Plays for Ramadan’ başlıklı özel programını seslendirecek. İstanbullu cazseverlerin gayet iyi tanıdıkları bu sanatçılar, bu kez geniş katılımlı konserlerle, her kesimden izleyiciye ve belki de geleceğin cazseverlerine seslenecekler.
Festival kapsamında cazın yanı sıra Dede Efendi de yer alıyor. Günümüzün en iyi eski Türk Müziği yorumcularından Münip Utandı’nın Dede Efendi Ensemble ile Arkeoloji Müzesinde vereceği konser, klasik Türk musikisi meraklıları için az bulunur bir fırsat olacak.
Festivalin son konserindeyse Kudsi Erguner ve topluluğu sahneye çıkacak. ‘Islam Blues’ başlıklı bu konser, farklı müzik formları arasında çalışan sanatçıların dünya kültürüne katkılarını ortaya koymayı hedefleyen ‘Ramazanda Caz’ın son noktası olacak.
2010 Ajansı’nın desteğiyle, ‘Ramazan İstanbul’ etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Ramazanda Caz”la, Ramazan’ın ve müziğin tadını çıkaralım.

ETKİNLİK TAKVİMİ
14 Ağustos Cumartesi: Anouar Brahem Quartet / Arkeoloji Müzesi
17 Ağustos Salı: Ahmad Jamal Quartet / Topkapı Sarayı
18 Ağustos Çarşamba: Dhafer Youssef Quartet / Arkeoloji Müzesi
20 Ağustos Cuma: Dede Efendi Ensemble – Münip Utandı / Arkeoloji Müzesi
21 Ağustos Cumartesi: İlhan Erşahin’s Istanbul Sessions / Arkeoloji Müzesi
24 Ağustos Salı: Abdullah Ibrahim Trio / Topkapı Sarayı
26 Ağustos Perşembe: Aydın Esen Group / Arkeoloji Müzesi (Aydın Esen Plays For Ramadan)
31 Ağustos Salı: Kudsi Erguner Ensemble ‘Islam Blues’ / Topkapı Sarayı
http://www.allaboutjazz.com/