25 Kasım 2010

İstanbul Sahnesinde Müzik


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Organizasyonu kapsamında gerçekleşecek Selin Atasoy ve Tamer Hartevoğlu'nun İstanbul Sahnesinde Müzik Fotoğraf Sergisi 02-31 Aralık 2010 tarihleri arasında İstanbul Fotoğraf Merkezi Leica Galeri'sinde sanat severlerle buluşacaktır.


İstanbul Filarmoni Derneği için özel olarak hazırlanan ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin desteği ile gerçekleşen sergide, büyüleyici İstanbul'un kimi zaman bilinen, kimi zaman da gizli kalmış noktalarında karşımıza çıkan birbirinden başarılı dansçılar seyircileri alışılagelmedik bir dünyanın tam kalbine götürüyor.

Atasoy-Hartevioğlu çifti, farklı kültür ve inançların yollarının yüzyıllardır kesiştiği İstanbul'da, bir masal dünyası atmosferinde, müzik, dans, mimari, tarih, doğa ve insan ögelerinin iç içe geçtiği, kimi zaman nasıl çekildiği kestirilemeyen fotoğraflarla seyirciyi büyülü bir yolculuğa çıkarmayı planlıyor.

Fotoğraf ve reklam çevrelerinin yakından tanıdığı Atasoy-Hartevioğlu’nun 360 derecelik fotoğraflardan oluşan Panoramik Bir Rüya Paris ve Venedik projeleri 2007 yılından beri İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep gibi bir çok farklı şehirde defalarca sergilenmiş, binlerce sanat severin yoğun ilgisi ile karşılaşmış, yurt içi ve yurt dışında basında geniş yankı yandırmıştı. www.panoramikbirruya.com

Son projeleri İstanbul Sahnesinde Müzik ile yetişkin fotoğraf severlerin yanı sıra yeni nesillerle de buluşmayı planlayan ikili, 4-6 ve 7-12 yaş arası geleceğin yaratıcılarıyla yapacakları atölyelerle onların fotoğraf, müzik ve dansa bakışını değiştirmeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Sergi, Pazar günleri hariç saat 11:00-19:00 arası ziyaret edilebilir.

Leica Galeri Hakkında
Leica markasının oluşturulmasında mühendisler ve çalışanların emekleri kadar dünyaya bakışımızı değiştiren Tokyo ve Viyana’da açılan galerilere ilave olarak 1 Şubat 2007’da açılan Leica Galeri Leica fotoğrafçılarının da pay sahibi olduğunu bilen Leica, kültürel faaliyetlerinin bir parçası olarak Leica Galeri’lerin ilkini 1976 yılında Wetzlar’da açtı. Daha sonra Solms’a taşınan bu ilk Leica Galeri’nin ardından New York, Frankfurt, Melbourne, São Paulo, İstanbul ile bu sayı sekize ulaştı.

İstanbul Fotoğraf Merkezi Hakkında
İstanbul Fotoğraf Merkezi, 6 Mart 2003’te dünya ölçeğinde, arşiv-müze kalitesinde fotoğraf koleksiyonları oluşturulmasına öncülük etmek, fotoğrafın bir kültür olayı olduğunun bilinciyle daha çok ve daha doğru şekilde geniş bir perspektifle yaygınlaştırılması amacıyla, temel, siyah beyaz, stüdyo tanıtım alanlarında fotoğraf seminerleri vermek ve uluslararası ilişkiler ve bağlantılar sağlayarak ülkemizde fotoğraf sevgi ve bilgisinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla kuruldu. O tarihten beri de bu yönde gerçekleştirdiği faaliyetler ile İFM, Türkiye fotoğrafçılık camiasında kendine saygın bir yer edindi. www.istanbulfotografmerkezi.com

İstanbul Filarmoni Derneği Hakkında
İstanbul Filarmoni Derneği 1945 Yılı’nın sonlarında kurulmuş ve 1946 yılında faaliyetlerine başlamıştır.

Dernek Hüseyin Sadettin Arel (İstanbul Konservatuarı Reisi), Cemal Reşit Rey (Kompozitör), Lütfü Kırdar (İstanbul Vali ve Belediye Başkanı), Nadir Nadi Abalıoğlu (Baş yazar), Reşit Saffet Atabinen (Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı), Bedri Nedim Göknil (Tüccar), Abdülkadir Karamürsel (Müşavir Avukat), Muhiddin Sadak (Viyolonselist), Salih Nurettin Kocareşit (Ziraatçi), Ali Emel Tacar (Bankacı), Afif Tektaş (tüccar), Prof. Salih Murat Uzdilek, Halit Ziya Uşaklıgil ve Ömer Refik Yaltkaya (Pianist) tarafından kurulmuştur.

600’ün üzerinde üyeye sahip olan derneğin başlıca amacı ülkemizde klasik müzik kültürünün yayılmasını sağlayacak her türlü girişim ve çalışmalarda bulunmaktır. Bu amaç doğrultusunda müzikolojik araştırmalar yaptırmak, oda müziği, orkestra ve koro konserleri, müzikal temsiller vermek veya verdirmek kurslar ve konferanslar düzenlemek, değerli Türk kompozitörleri teşvik etmek, bunların gerçekleşmesi için her türlü yardımda bulunmak ve İstanbul’un müzikseverlerinin gerek duyduğu müzik evlerinin kurulmasına çalışmak derneğin ana faaliyetlerindendir.