22 Temmuz 2010

SANAT LİMANI

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul’da sergilerin mekân ihtiyacını karşılamak üzere Ulaştırma Bakanlığı’nın tahsis ettiği Denizcilik İşletmeleri’nin Tophane’deki binalarından Antrepo 5’i İstanbul 2010 AKB SANAT LİMANI adıyla hizmete sunuyor.

SANAT LİMANI, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından, İstanbul’da gerçekleşecek olan yerel ve uluslararası sergiler için talep edilen ve kamusal niteliği olan mekân ihtiyacını karşılayacak bir sanat merkezi modeli olarak tasarlandı.
SANAT LİMANI, kamuya ait bir mekânda kalıcı nitelikte bir sergi merkezi modeli sunuyor. SANAT LİMANI yerli ve yabancı sanatçılar ve izleyiciler için İstanbul 2010 sürecinde bir bilgi, iletişim ve buluşma yeri olma işlevini de taşıyor.

Yepyeni Bir Sergi Alanı
Bir yıla yakın süredir devam eden çalışmalar kapsamında Tophane’de bulunan Antrepo binalarından 5 Numaralı binanın 3600m2’lik iki katı sergiler için teknik ve estetik açıdan yenilendi.
Günümüz sergi estetiğine uyan Antrepo niteliği korunarak, altyapısı yenilenen, esnek sergileme duvarlarıyla farklı sergilere, gösteri ve açık oturumlara olanak sağlayan SANAT LİMANI’nın gerçekleştirilmesinde uluslararası çağdaş sanat merkezleri model alındı.
Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2010 yılı sonuna kadar kamusal bir sergi alanı olarak İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinliklerine tahsis edilen SANAT LİMANI’nda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansına başvurmuş ve onaylanmış bağımsız bütçesi olan yerel ve uluslararası sergiler yer alacak.
SANAT LİMANI'N açılışı 30 Temmuzda gerçekleştirilecek.