19 Ekim 2010

Efsane dansçı Louise Lecavalier, İstanbul'da!

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği’nin “İstanbul dans ediyor!” sloganıyla yola çıkan projesi ‘Dans Platform İstanbul’ kapsamında, La La La Human Steps'in efsane dansçısı Louise Lecavalier kendi topluluğu Fou Glorieux ile İstanbul'da...

“Children” ve “A Few Minutes of Lock” adlı iki performansın sahneleneceği program 19 Ekim Salı günü, saat 20.30’da Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde İstanbullu dans tutkunlarıyla buluşacak. Biletler Biletix’te.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği tarafından hayata geçirilen Dans Platform İstanbul, 15-22 Eylül tarihleri arasındaki festival haftasının ardından hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor.
Canada Council for the Arts ve Conseil des arts et des lettres du Quebec katkılarıyla, La La La Human Steps'in efsane dansçısı Louise Lecavalier kendi topluluğu Fou Glorieux, 19 Ekim Salı akşamı saat 20.30’da Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde olacak. Topluluk “Children” ve “A Few Minutes of Lock” adlı iki performans sahneleyecek.
Children: Seyircisini eğlendirip dönüştüren; duygusal, komik, sıra dışı bir performans
Uluslararası yönetmen ve deneyimli performans sanatçısı Nigel Charnock’un “Tıpkı kocaman, yetişkin bir çocuk gibi karanlık, nükteli ve oldukça fiziksel bir iş…” diyerek anlattığı Children, çocukları ve kendileri için bir arada kalmaya çalışan iki insanın, sevgi-nefret, tutku-şiddet arasındaki ince ve tanrısal çizgide, ıstırap ve esrikliğe sürüklendikleri ilişkilerini konu alıyor.
A Few Minutes of Lock: Geçmişe ait bir eser bugüne bir şey söyleyebilir mi?
A Few Minutes of Lock, Louise Lecavalier’in La La La Human Steps topluluğundan ayrıldıktan neredeyse on yıl sonra, orada çalıştığı son işleri tekrar ele alarak ‘Geçmişe ait bir eser bugüne bir şey söyleyebilir mi?’ fikrinin peşine düşüşünü sahneye döküyor. Lecavalier, performansı “Ben hala ‘o’ ben miyim? Hala bu eserlerde dans edebilir miyim? Bugünün dünyasıyla bu eserler arasında bir bağ kurmak mümkün mü? Tüm soruları cevaplamanın tek yolu bu eserlerin içine tekrar dalarak, onları sadece kendilerine has zorlukları ve benim için ifade ettikleriyle sahnelemek…” diye tanımlıyor.
CHILDREN
Koreografi : Nigel Charnock
Dansçılar : Louise Lecavalier, Patrick Lamothe
Müzik : Puccini (Maria Callas), Leonard Cohen, Yasar Akpençe, Miles Davis, Billie Holiday, Terry Snyder, Sonny Terry & Brownie McGhee, Merja Soria, Stephen Stapleton, Janis Joplin, Michael Nyman
Işık Tasarımı : Alain Lortie
Kostüm : Carre vert, Montreal
Ses Montajı : Nigel Charnock
Süre : 50’

A FEW MINUTES OF LOCK
Koreografi : Edouard Lock
Dans – yeniden üretim : France Bruyere, Louise Lecavalier
Dansçılar : Louise Lecavalier, Elijah Brown, Patrick Lamothe’ın katılımıyla
Işık Tasarımın : Alain Lortie
Müzik : Iggy Pop
Remixing producer : Normand-Pierre Bilodeau
Elektronik gitar : Sylvain Provost
Kostüm tasarımı : Vandal
Süre : 13’