10 Temmuz 2010

2010 ISAF Açık Deniz Yelken Gençler Dünya Şampiyonası


ISAF (Uluslararası Yelken Federasyonu) tarafından 23 farklı ülkede gerçekleştirildikten sonra ilk kez İstanbul’da 08–17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek ‘’GENÇLER YELKEN DÜNYA ŞAMPİYONASI’na 63 ülkeden toplam 253 tekne 348 sporcu kayıt yaptırdı. Son yılların en yüksek katılımı olarak kabul edilen rakamlarla İstanbul’da gerçek bir yelken şöleninin gerçekleşeceği kesinlik kazanmış oldu.

Dünyanın en prestijli yarışlarından biri olarak kabul edilen, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri içerisinde yer alan Şampiyona Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edilirken, GSGM, Spor Toto Teşkilatı, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi destekleri ile hayata geçiriliyor.
08-17 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek 19 yaş altı Genç Yelkenciler Dünya Şampiyonası’nda sporcular ilk defa 5 sınıfta 8 kategoride yarışacak. Kızlar ve Erkekler kategorilerinde düzenlenecek yarışlarda her bir kategorinin Dünya Şampiyonları belirlenecek. Yüksek performans teknesi 29er ilk defa İstanbul’da kullanılacak.
Bu özel ve prestijli yarışın İstanbul’da gerçekleştirilmesi Olimpiyat Oyunları bünyesinde yer alan Yelken branşı yarışlarının başarıyla düzenlenmesi anlamını kazanacağından İstanbul’un Olimpiyat adaylığı konusundaki puanını da arttıracak.
İlgili Linkler:
· Türkiye Yelken Federasyonu www.tyf.org.tr
· Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) www.sailing.org
· Volvo Youth Worlds Facebook www.facebook.com/pages/VolvoYouthWorlds/93806273347
· Volvo Youth Worlds YouTube www.Youtube.com/VolvoYouthWorlds