10 Temmuz 2010

Yerebatan Sarnıcı'nda Venedik Rüyası

Su Üstünde Avrupa İstanbul 2010 Şenliği kapsamında, İtalyan cam sanatçılarının yapıtlarından oluşan "Venedik Rüyası" sergisi ziyarete açıldı.
Çağdaş sanatı galerilerden sadece belli bir sanatsever grubun dışına çıkarmak ve her kesimden halka yaymak hedefiyle kurulan ve UNESCO tarafından da desteklenmekte olan Artlifefortheworld’un başkanı Simonetta Gorreri’nin sanat yönetmenliğinde hayata geçen ‘Venedik Rüyası’ sergisi, İtalya’nın ünlü cam sanatçılarının işlerini Yerebatan Sarnıcı’nda İstanbul sularıyla buluşturuyor.

Maria Grazia Rosin, Candida Ferrari, Heidi Bedenknecht DeFelice ve Cristiana Moldi Ravenna’nın farklı türde cam materyallerle çalıştığı eserler, özel video yansıması ve müzik eşliğinde aydınlatılıyor.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Uluslararası İlişkiler Direktörü Esra Nilgün Mirze Bu proje kapsamında 4 elementi buluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Mirze, "bu 4 elementin tamamı camda mevcut. Venedik Rüyası projesi, Venedik gibi bienal ve görsel sanatların geliştirilmesinde öncü bir kentle İstanbul’u buluşturdu. Kardeş şehirler olan İstanbul ve Venedik arasındaki kültürel bağların gelişmesine de katkıda bulundu. 4 İtalyan sanatçının yapıtları, Yerebatan Sarnıcı’nın tarihsel, çağdaş ve modern etkileriyle, büyüleyici bir atmosfer yaratıyor" dedi.
 Açılışına, İspanya’nın İstanbul Başkonsolosu Enrique Romeu Ramos ve Venedik Belediyesi Kültür Danışmanı Tiziana Agostini’nin de katıldığı sergi, 31 Temmuz’a kadar gezilebilecek.