6 Temmuz 2010

FOTOĞRAF TUTKUNLARI TEMMUZ AYINDA AKBANK SANAT'TA


“2010 Türkiye’de Japonya Yılı” kapsamında düzenlenen Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü açılış töreni 10 Temmuz 2010 tarihinde Japon Prensi Tomohito Mikasa ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla Kırşehir’de gerçekleşecek… T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü açılış töreni 10 Temmuz 2010 tarihinde saat 18:00’da Japon Prensi Tomohito Mikasa ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılımıyla düzenlenecek.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Ferit Tüzün’ün “Esintiler”, Nevit Kodallı’nın “Telli Turna”, Yoshiyuki Kozu’nun “Kaman’da Gün Batımı” adlı eserleri seslendireceği açılış töreni sonrasında, Arkeoloji Müzesi, enstitü binaları gezilecek.
Japon Hükümeti’nin karşılıksız kültürel hibe programıyla inşa edilen ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından teşhir tanzim ile çevre düzenlemesi yaptırılan müze binası, Türk – Japon dostluk ve işbirliğinin sembolü olarak kabul ediliyor. Japonya Ortadoğu Kültür Merkezi tarafından inşa edilen enstitü binası ise bilimsel araştırma ve arkeolojik kazılar yapılması, elde edilen bilgilerin kurs, seminer, konferans ve yayın yoluyla paylaşılması amacıyla yapıldı. Bunun yanı sıra, Japonya dışındaki en büyük Japon bahçesi de bu alanda inşa edildi.