5 Temmuz 2010

SİNEMADA MİTOLOJİ


Sinema Atölyesi-5 Görsel/İşitsel Sunum

10 Temmuz 2010 Cumartesi Saat: 17:00
SİNEMA VE MİTOLOJİ SERİSİ – 1 :

YÜZÜKLERİN KARDEŞLİĞİ ÜÇLEMESİ
Yeni Yüksektepe Felsefe Derneği Kadıköy Şubesinde felsefe, kültür etkinlikleri devam ederken bu ayki sinema etkinliğinin konu başlığı devam edecek bir dizi olarak belirlendi: “Sinema’da Mitoloji”
İyilik ve kötülüğün savaşı, insanın kendisiyle olan mücadelesi efsanelere, mitolojik bir çok öyküye konu edilmiştir. Önce edebiyatta daha sonra da kendini uyarlamalarla sinemada gösteren birçok değerli film bulunmaktadır. Tarih süreci içerisinde insanlıkta ilgi uyandıran bu masallar, efsaneler sinemaya uyarlandığında ortaya şaheserler çıkmıştır.
Sinema’da mitolojik öykülerin uyarlamalarının ya da alıntılarının konu edildiği yeni başlayan dizimizde bu ay ünlü yazar Tolkien’in aynı adlı “fantastik” romanından uyarlanmış “Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi”ni inceleyeceğiz. Peter Jackson’a ve filmine birçok ödül kazandıran bu film üçlemesi sinemanın eğlence kısmını tatmin ederken filmin konusu, karakterleri ve anlamıyla; mitsel sembolojiye ulaklık eden bir yapım olma özelliğini de taşımaktadır.
Sinemada işlenmiş olan bu anlamları paylaşmak, yönetmeninden yazar Tolkien’e kadar söyleşmek üzere 10 Temmuz Cumartesi günü saat 17:00 de gerçekleşecek etkinliğimize davetlisiniz.
Hazırlayan ve Sunan : Gülşah Eskiköy ,
İÜ İletişim Fakültesi, Radyo-TV ve Sinema, 98
Katılım ücretsizdir.