8 Temmuz 2010

"Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması"

'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması' Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda Yapılan Törenle Başladı. Büyükşehir Belediyesi Tarafından Bu Yıl 24.'sü Düzenlenen Etkinlikte, 20 Ülkeden 650 Dansçı Yöresel Oyunlarını 12 Temmuz'a Kadar Sergileyecek.
'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması' Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılan törenle başladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 24.'sü düzenlenen etkinlikte, 20 ülkeden 650 dansçı yöresel oyunlarını 12 Temmuz'a kadar sergileyecek.
Yarışmaya katılan tüm ekiplerin sahnede birlik ve beraberlik örneği sergilediği programda açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, Bursa'nın ve Türkiye'nin adını dünyaya duyuruyor." dedi.
Uluslararası Bursa Festivali'nin de 49 yıldır devam ettiğini hatırlatan Altepe, şunları söyledi: "Bursa'da festivalin getirisi olarak 24. kez hayata geçirilen 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', kendine özgü değerleriyle Türk kültürünün geleneksel birikimini uluslararası boyutta sergiliyor. İnsanlar tanımadıklarına düşmanlık duyar. Bu organizasyon farklı kültürlerin birbirilerini tanımalarına ve kaynaşmalarına olanak sunarken, aynı zamanda dostluk ve kardeşlik bağlarını da güçlendiriyor. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, Bursa'dan dünyaya barış mesajları verecek. Bu coşkuyu tüm şehir yaşayacak."
Altepe, yarışmacı ekiplerin hafta boyunca kentin 9 farklı noktasında, vatandaşlar için gösterilerini sergileyeceğini belirtti.

GÖSTERİLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu ve Bursa Kılıç Kalkan Ekibi'nin kına eğlentisi ve köy düğününü sergilediği gösteriyle başlayan programda, 20 ekibin dansçıları 3'er dakikalık gösterilerle kendilerini tanıttı. Program sırasında konuklara lokum ikram edildi.
Bir süredir Bursa'da bulunan ve Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı bulunan Hırvatistan ekibi de danslarıyla programa renk kattı. Yarışmaya katılan Arnavutluk, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Gürcistan, İspanya, Karadağ, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, Makedonya, Moldova, Polonya, Portekiz, Rusya, Senegal, Tataristan ve Yunanistan sahne performanslarıyla beğeni topladı. Vatandaşlar, coşkulu açılışta dansçılara alkışlarıyla moral verdi.
Tüm ekipler, Bursa'da kaldıkları süre boyunca Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nun yanı sıra Ahmet Taner Kışlalı Meydanı, Kent Müzesi amfisi, Tophane, Huzurevi, Kestel, Mudanya, Orhangazi Meydanı ve Hürriyet'te gösterilerini sergileyecek.